11 Şubat 2010 Perşembe

House M.D.- İçimdeki Greg aşkı bambaşka!


Valla yazılmak için sırada bekleyen bir ordu film varken niye başladım bu yazıya bilmiyorum. Şekerim, dayanamıoooorum artık, haykıracaim içimdeki aşkımı! Şu dizi aleminde House'tan gayrısı yalan, seviyorum ulen!

O kadar zamandır diyorum ki kendime "Bekle canan, sezon bitsin. Her türlü manas destanıyla yarıştırıcan yazıyı, bari sezonu bitseydi de yer kaplamasaydı"(evet, bloggera acıdım birden). Ama olmuyor, zira senaristler yerinde durmuyor. Sezonun başından beri bir şeyler yapıyorlar, ama beni serseme çevirmiş durumdalar. House hiç bilindik bir düzlemde yürümüyor şu an. 5 sezon boyunca House üzerinden yürüdü dizi. Bir vaka geldi, yanlış teşhis, doğru teşhis, akabinde çözülmesi vs. House vicodini yuttu, hayat devam etti. Piç olan, ama piç olmak için bir takım sebeplere tutunan, özünde pörfekto bir adam olan Gregory House dışında herkesin hikayesi yandan yandan anlatıldı. Ama House o kadar piçti ki diğerlerinin iyiliği ve kötülüğü pek belli olmuyordu. Sadece Foremen diğerlerinden farklı ve House'a benzer duruyordu, o kadar. Diğer karakterleri pek görmediydik, ama anlatılmadı da değil. Yaptıkları hareketlerin hepsi tutarlıydı, hoş hala da tutarlı. Dizinin en güzel tarafı bu zaten, gerçekmişçesine karakterler hepsinin gerçekçi bir kişiliği var ve verecekleri kararlar temelde buna asla ters düşmüyor. Ve 6.sezonla insanileşen House sonucunda diğer karakterlerin de aslında ne kadar ilginç olduğu anlatılmaya başlandı. Aslında piç olabiletesi olanın sadece House değil diğer karakterler de olduğu görüldü. Zira 14 bölümde Chase bir diktatörü öldürdü, Cameron kişiliğine tamamen ters düştüğü için her şeyi bırakıp gitti, Chase-Taub-13 bir olup Foreman'ı yemeye çalıştılar... Wilson bile House'la çıkmadığı için Cuddy'den intikam aldı. Hatta House'ın piçliğine ayak uydurmak adına eşcinsel taklidi yapıp, House'a evlenme teklif etti:D

Her neyse sezon sonu için çeşitli komplo teorileri yok değil, bol miktarda var. Zira House'ın sezon sonunda yeniden tımarhaneyi boylayacağını düşünenler az değil. Fakat ben önceki bölümde baba olacağı için askere gitmek istemeyen ve bu uğurda ayağını kaybeden adama bakarken aile kavamına saygıyla bakmaya başladığını düşünüyorum. Sırıttı diyenler var, hayır sahneyi iki kere açıp izledim(evet, öyle bir psikopatım), sırıtma filan yok; bariz afallama var. Zaten o bölümde de Foreman ve hapisten çıkan abisini barıştırmaya çalışıyordu. Bana kalırsa ilerleyen bölümlerde baba olmayı deneyebilir(Greeeeg, evinin kadını, çocuklarının anası, koltuğunun köşe yastığı olurum kurban olduğum!). Wilson'ın deyişiyle "You are the diabolical, yet benevolent puppet master!"

Gregciğimi düşünürkene nereye bağlayacağımı unuttum yahu... Kısaca House izleyin, izletin, izlettirin. Hayatımın erkeeeni bütün dünya sevsin anacım. Gerçek olsa keşke bea. Valla hayatımın erkeği resmen. Hayal edemediğim kadar sorunlu. Seviyorum seni Gregory House!

10 yorum:

  1. Gerarda ne oldu? Nasıl hayatının erkeğeee bu adam olabilir? :))

    YanıtlaSil
  2. gerardın yeri başka:) o böyle tablo gibi izlemelik mükemmel erkek, ama sorun burada başlıyor zaten yok öyle bir erkek şekerim:) gregciğim daha arızalı, daha olabiltesi yüksek, daha gerçek... gerçekçi olmasını seviyorum sanırım, hayallerimde bile uçamayan bir insanım ben :D

    YanıtlaSil
  3. Seni çok iyi anlıyorum ama bazen diyorum ki madem hayal kuruyoruz. En iyisini düşleyelim ne olacak ki :)

    YanıtlaSil
  4. ben de az düş kurmamıştım house'la ilgili ilk sezonlar :) bu sezon gerçekten diğer karakterlere pek bir eğiliyorlar, yazını okuyunca farkına vardım aslında. özel olarak wilson'a, cuddy'e ayrı bölüm yapmalar, house'ın piçliği azaldığı için mi gerçekten? belki öyle ama şu rapor vermediği için ayağı kesilen askere bakışından ben "allah kahretsin gene bi hayatın ağzına sıçtım amına koyim" gibi bir anlam çıkarmıştım, hani bu sezon ne kadar değişmiş olursa olsun, ne kadar çabalarsa çabalasın o house ve bakınız bir çürük raporu yazmadığı için neler oluyor şeklinde. bu arada blogunu çok çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  5. house yine house zaten:) senin dediğin de çok mümkün ama bana şöyle geliyor, o kadar piçti ki zamanında diğerlerinin özü pek belli olmuyordu. houseluğunu daha aza çekince ya zaten olanlar çıktı meydana ya da körle yatan şaşı kalkar misali diğerleri de yamuldu:)gerçi en azından wilsonla cuddyde hafiften bir yamulma durumu var. wilson, tahmin edilmeyen işler yaptı, cuddy de "başlarım hayatına benimki nolcak lan" diyip gregciğimi sallamayıp lucasla sevgili oldu. ama bu asker meselesini bir yere bağlayacaklar gibi geliyor, orası herkes için derin bir muamma olarak kaldı. bilmiyorum nolcak gregciğimin sonu:)
    bu arada saol, sevindim:)

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Buluşma düzenlemek istiyorum İstanbuldakilerle.Yer Tarih vs için bknz :)

    http://lafea.byethost10.com/wordpress/2010/03/03/cakkidi-cakkidi-oynayip-kaynasalim-mi/

    YanıtlaSil
  8. Canannnnnn hangi okul bu söyle gelip bombalayacağım :) Ders çıkışı gelsen olma mı ki? :P

    YanıtlaSil
  9. valla beş buçuk altı gibi çıkıyorum yetişir miyim? geç mi olur acaba?

    YanıtlaSil
  10. Erken kalkmak isteyen kalkar yapacak bir şey yok ama yolun uzun mu? Sultanahmete geleceksin çünkü nereden geleceğini bilemiyorum tabii.

    YanıtlaSil