6 Temmuz 2009 Pazartesi

Boys Before Flowers/Erkekler Çiçeklerden Önce Gelir



Ve sonunda bir kore dizisi daha biter...Gerçi itiraf edeyim nereye koysam bilemedim. Coffee prince kadar iyi değil bir kere, ama kötü de değil. Yer yer bayıltan tarafları var ama genel anlamda sevimli. Zaten oyuncular da gencecik. Yer yer o kadar içten oynuyorlar ki "kurban oluruuumm yazık kıız" nidaları içinde izledim. Ama sona yaklaştıkça genellikle bizim dizilerimizde sıkça gördüğümüz senaristlerin ne yazağını bilemeyip saçmalaması, efenime söyliyeyim hikayenin acayipleşmesi durumları dizide zuhur etti. Başlangıçta sevimli bir gençlik dizisiyken Türk filmlerinden hallice bir duruma geldi sonunda. O kadar ki esas olan Goo Joon Pyo sonlara doğru hafızasını bile kaybetti. Neyse baştan anlatayım.

Pek tabii olarak elimizde bir esas kızımız(Jandi) ve bir esas oğlanımız(Goo Joon Pyo) var. Jandi, kuru temizlemeci orta halli bir ailenin iki çocuğundan biri, normal bir evlat. Sıradan bir hayat yaşarkene Jandi kazara mı desem bilerek mi desem çocuğun biri intihar etmek üzereyken kurtarıyor. Çocuğun intihar sebebi de dört tane büyümeyi becerememiş, zengin velet. Okulun en zengin dört ailesinin çocukların bunlar. Çiçek dörtlüsü(Flower 4 ama daha ziyade F4) diyorlar kendilerine ve kendilerince bir kelle fermanları var. Ferman verildi mi biri hakkında vay o zavallının haline. Okulun geri kalanı o zavallıya sepet havası çaldırana kadar zavallıcıkla uğraşıyorlar. Artık kendini damdan mu atar, ayakları götüne vurarak mı koşa koşa kaçar orası okuldaki zalımların yaptıklarına bağlı.

Neyse Jandi damdan kendini atmakta olan çocuğun hayatını kurtarınca milli kahraman ilan ediliyor, bu arada söz konusu özel okulda ne oluyor diye basın bunların üstüne üstüne gidince dikkati kaydırmak için Jandi okula burslu alınıyor. Eh pek tabii hikaye bundan sonra başlıyor.

Goo Joon Pyo bugüne kadar bir dediği iki edilmeyen ülkenin en zengin ailesinin biricik oğlu. Okuduğu okulu bile dedesigil kurmuş. Büyüyünce Shinhwa grubunun başına geçecek. F4'ün başı ve en kaprislisi. Yoo Ji Hoon, bunun en yakın arkadaşı grup içinde. Sessiz, sakin, soğuk ve havalı...Çalamadığı müzik aleti yok nerdeyse. Soo Yi Jung, grubun kazanovası. Elde edemeyeceği hatun yok. Soog Woo Bin öyle kendi halinde takılan ama diğerlerine nazaran daha insani duran bir evlat. Nitekim Jandi okula geliyor ve gruba posta koyuyor. Herkesin korktuğu Goo Joon Pyo'ya uçan tekme atacak kadar cesur, zira kimse adama laf söyleyemiyor göt korkusundan. Nitekim bunlar birbirleriyle uğraşa uğraşa Joon Pyo ve Jandi aşık oluyorlar. Ama bu arada Jandii Yoo Ji Hoon'a aşık olduğunu sanıyor,bir ordu yanlış anlama oluyor, araya psikopat bir Joon Pyo aşığı giriyor, Joon Pyo'nun belalıları, cadı anası filan derken iş Türk filmi kıvamına geliyor.

Başlangıcı güzeldi. Özellikle F4 okuldan mezun olmadan önce Jandi ve Goo Joon Pyo'nın yaptığı kavgalar çok eğlenceli. Ama sonra hiç yoktan nişanlılar, hafıza kayıpları, araya giren mesafeler, "ondan uzak durmalıyım, onun iyiliği için..." tripleri derken diziye ara verme ihtiyacı hissedebilirsiniz(Şahsen ben hissettim). Ha bütün bunlar Binbir Gece tadına asla varmıyor, nitekim 25 bölüm. Tahmin edebileciğiniz gibi mutlu son. Goo Joon Pyo, Jandi'ye evlenme teklif ederken bitiyor.

Gözüme tek bir şey çok battı. Bu diziye başlarken derin beklentilerim yoktu. O yüzden senaryo meseles bile çok önemli bir problem sayılmaz. Ama insan Yoo Ji Hoon'a her aleti çalar imajı yüklerse bir şeyler bekliyor seyirci de...Hani adam virtüöz olsun demiyorum ama e be insan bari biraz nasıl çalındığına bak. Keman sesi çıkaracaksan yay nasıl gider gelir ölçülere göre, mızıkadan nasıl ses çıkar; bir öğren de gel! Ha Dudaktan Kalbe'de keman virtüözü olan Hüseyin Kenan'ı keman hareketlerine bi kere bakmadan oynayan Burak Hakkı, ha Yoo Ji Hoon'ı oynayan ismini bilmediğim arkadaş...İkisi de dizi boyunca yayla keman tellerine "sen git sen gel" yaptılar. Neyse, sinirlenmicem.

Fena dizi değil kısacası. Ama uyarmam gerek bir yerden sonra bayabilir, yavaştan gidilmesinde yarar var.

22 yorum:

  1. Ahhh ben bu çocuklara bayılıyorummmmm. Yaş kompleksim var Min Hoo benden çok küçük. Yavrumm benim diyorum he gördüğümde anaç bir şekilde :) Yaradana kurban ama bu kadar genç olması bozuyor işi hele Bum Bum o daha bebek. Onlar kıvama geldiğinde ben çok yaşlı olacağım. ühüüüü :(

    YanıtlaSil
  2. olsun çaktırma hepsi reşit:) hem sen mi dedin git bu kadar yakışıklı ve sempatik ol diye:)

    YanıtlaSil
  3. ya bi şey sorcam hana yori dango diye bir dizi daha vardı bu onun neredeyse tıpatıp aynısı(anlatılanlara göre). çünü ordada f4 varr

    YanıtlaSil
  4. seyretmedim ama japon versiyonu galiba hana yori dango. daha doğrusu versiyon olan bu. kore, japondan sonra çekilmiş yanlış bilmiyorsam:) ben ne zamandır uzakdoğu alemlerine akmadım ühüü yarımı depreştirme:(

    YanıtlaSil
  5. Kore versiyonu daha iyi çocuklar daha yakışıklı :) ya hepsi reşit olunca suç olmaz değil mi? :)

    YanıtlaSil
  6. yok rahatlıkla bakabiliriz, yasal olarak hiçbir sakıncası yok şu an:D hem kim demiş onlara bu kadar çıtır ortalığa çıkın diye:P

    YanıtlaSil
  7. O zaman bir de You are Beutuifulu izle çocukları görmek açısından. Sonra konuşalım :)

    YanıtlaSil
  8. çok saolun bilgilendirdiğiniz için. bencede hana yori dango dakiler daha yakışıklı:))

    YanıtlaSil
  9. valla izleyeceğim en sonunda diziyi:)

    YanıtlaSil
  10. Gerek yok Canan :) Hiççç gerek yok. Hepsini toplasan bir tane Lee Min Hoo etmez ;)

    YanıtlaSil
  11. sizden bana şu ana kadar izlediğiniz ve beğendiğiniz kore dizilerinizi yazar mısınız:)

    YanıtlaSil
  12. benim kore dizileri hakkındaki bilgim o kadar geniş sayılmaz, çok ahkam kesiyorum ama:) sevdiklerimin tepesinde coffee prince var, sonra goong geliyor, ardından da boys before flowers. iki tane de yarım kalan ama tamamlayacağım dizim var, ikisini de sevdim. biri trtnin fecaat dublajına rağmen denizler imparatoru, diğeri de marryin a millionaire-ki bitmek üzere izliyorum bu ara. hatta sevmeyip yarım bıraktıklatıklarımı da söyleyeyim. biri full house(sevenleri beni dövücek ama sarmadı, hakikaten çabaladım), bir de goong s(ilkinden sonra yavan geldi). benim kore dizi maceram bu kadarcık:)

    YanıtlaSil
  13. ben boys over floWRS deilde hana yori dangoyu izledim.bende kore dizisi hastasıyım.şu ana kadar düşlerimin prensi,romantik prenses,sarayın rüzgarı,saraydaki mücevher,full house.prewnsin ilk aşkı,coffee prince,zoraki prens,you are beautiful izledim. çok teşekkür ederim. diğer arkadaşlarında tavsiyelerini bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  14. romantik prensesi duymamıştım, ben de ona bakıcam şimdi. saol tavsiyelerin için:)

    YanıtlaSil
  15. şu aralar delightful (doğru yazdıysam) diebi dizi buldum vaşlasam mı başlamasam mı bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  16. Pasta diye bir dizi var bu ara onu tavsiye ederim.

    Diğer dizi ve film önerileri için buraya bakabilirsin.

    http://lafea.byethost10.com/wordpress/category/dizi-film-vs/

    YanıtlaSil
  17. bende begendim bu diziyi amma velakin kızın oyunculugu süperdi dogrusu... go joun pyo da iyiidi sonra japon versiyonuna baktım biras hiç izletmedi kendini dogrusu çıtır koreli unniler oppalar varken japonlar nıck çekilmiyor :)))))

    YanıtlaSil
  18. bende bu aralar zetai kareshi yi bitirdim bu da çok güzeldi

    YanıtlaSil
  19. bu aralar bir milyonerle evlenmeyi bitirdim, onu yazıcam şimdi:) japonlara hiç bakamadım ben yaa, dur ben bir japon dizisi izleyeyim:)

    YanıtlaSil
  20. bu birmilyonerle evlenmenin konusu ne?

    YanıtlaSil
  21. lisede birbirine aşık iki arakadaş var. bir şekilde yeniden karşılaşıyorlar. sonrasında erkek olanın milyoner rolü yaptığı bir tv şovunda tekrar buluşup aşık oluyorlar ama rol olduğu için sorun oluyor tabii. dahası için bkz. http://diplexer.blogspot.com/2010/03/baek-man-jang-ja-wa-gyeol-hon-ha-gibir.html

    YanıtlaSil
  22. saol izleme listeme eklicem:)

    YanıtlaSil